FOLKEMORDERNE I BLANDT OS

WENCESLAS TWAGIRAYEZU…

…hedder manden der er blevet arresteret for at have været med til at slå mere 1000 mennesker ihjel under folkedrabet i Rwanda. Han blev arresteret i går og stod foran en dommer i morges. Rwanda ønsker ham udleveret.

Ikke uventet er det Bjørn Elmquist, der forsvarer ham.

Folkemorderen skulle aldrig have haft adgang til Danmark, men tjekket af disse mennesker er alt for lempfældigt fra Udlændingestyrelsens side. Der findes dusinvis af folkemordere, der går frit rundt i Danmark. Kalundborg er overbefolket med folkemordere.

 

Dømte folkemordere i gang med den kendte økse. Som en af dem sagde mens jeg filmede dem, “en økse kan bruges til mange ting”.

De holder sammen og kommunikerer i deres ‘Hutu Power’ netværk. For dem er der bare halvleg lige nu, der skal nok komme en dag, hvor kampen – folkemordet – føres til ende. Vi i vores verden tager dem ikke alvorligt, men de er mere fanatiske end de nazister, der formåede at flygte fra Tyskland i 1945. Jeg mødte nogle af de tyskere i Argentina i 1976.

Folk fra Rwanda er generelt arbejdsomme og glider let ind i det danske samfund. Jeg er sikker på, at hr. Twagirayezu har været af den beskaffenhed. En elskelig social mand (han kan lide Helle Thorning og kammeraterne), lidt ligesom Idi Amin og Saddam Hussein – for at nævne nogle ligeså elskelige familiefædre, folk kender.

Wencelas Twagirayezu har svunget macheten med stor iver.

 

Kranier fra dræbte under folkedrabet i Rwanda 1994, her i i kælderen under kirken i Nyamata.

På den liste over efterlyste folkemordere, som ligger tilgængelig for enhver på internettet står der lakonisk:

174. TWAGIRAYEZU Wensislas son of SEMUGESHI and NTAWUKAZI Rose, born at GACURABWENGE Sector, BWERERE Commune, former GISENYI Prefecture. He is suspected to be in DENMARK.

 
Jeg kan stadig blive rystet over, at han helt tydeligt figurerer på en sådan liste, og samtidig kunne leve et almindeligt liv på Smørumnedrevej, hvor han boede til leje i et ligeså almindeligt parcelhus fra 1964. At han kunne gå på arbejde som lagerassistent i Atea, IT-firmaet i Ballerup, der også er indblandet i kriminelle handlinger.

Myndighederne i Danmark kender mange af disse mordere, men for nogle år siden besluttede man sig fra politisk hold at drosle ned på den SØIK-afdeling, der arbejdede med at efterforske folkemorderne. Så selvom de er kendte af politiet, går de frit rundt.

Personligt finder jeg det forkasteligt.

Manden her var folkeskolelærer i Rwanda. Han var lokal leder af CDR, et ultra fascistisk parti der får ny-nazisterne i Europa og USA til at ligne vandkæmmede søndagsskolebørn. CDR var kernen i Interehamwe, de militser der ved håndens arbejde skar en million mennesker ihjel på kun 100 dage. Nu overdriver jeg selvfølgelig, for omkring 35% af drabene foregik med skydevåben.

 

Lake Kivu, Rwanda juli 1994. Lig i vandkanten. Den anholdte danske stasborger var formand for ekstremist partiet CDR netop her.

Det er blever rapporteret i dag, at hr. Twagirayezu måtte have papirservietter til at tørre øjnene af statsanklageren. Gad vide om han græd den dag han personligt slog et spædbarn og en gammel dame ihjel med en kølle?

Hvis man i Rwanda siger, at man kommer fra Danmark, ser de meget skævt til en. Særligt de skandinaviske lande og Frankrig har et dårligt ry på det område.« Siger Rwanda-ekspert Simon Turner, som er lektor på Saxo-Instituttet på Københavns Universitet.

I Rwanda siger Jean Bosco Mutangana, som er rigsadvokat og førhen arbejdede tæt sammen med dansk politi: ”Danmark er et land, vi har gode relationer til, når det kommer til at få de ansvarlige for folkedrabet mod tutsierne anholdt”.

Danmark ser ud til at have de Afrika-eksperter og flygtninge fra Rwanda, landet fortjener.

Simon Turner udtaler sig videre til JP med de begavede ord: ”Ja, i 1994 svigtede FN, og Frankrig klumrede i det”.

Frankrig klumrede i det”.

Undskyld mig her hr. ekspert, den franske regering finansierede Interehamwe, bakkede styret op omkring folkedrabet, nogle af deres officerer deltog fysisk i drabene, og de gav madame Agathe, kvinden der styrede folkemordet, politisk asyl og fandt en bolig til hende i en rig forstad til Paris. Hun blev kørt til lufthavnen i Kigali under fransk beskyttelse og forlod Rwanda siddende i en fransk militærflyver, da lokummet blev for hedt.

Vi tager den igen. ”Frankrig klumrede i det”.

Med den udgangsbøn takker jeg af.

Som et lille PS: Nu vil jeg igen modtage dødstrusler fra Hutu Power netværket, sådan er det.