Je Suis Jalving – Je Suis Hutu?

Skærmbillede 2016-08-27 kl. 12.41.14

Af Jørn Stjerneklar

I mangler nogle af fjenderne. I må returnere og gøre arbejdet færdigt. Gravene er ikke fyldte endnu”.

Sommerens 30 timers taleradio, manufaktureret af Mikael Jalving på Radio 24syv, har fået en del til at stoppe op og spørge, om det nu er public service.

Jeg kan berolige Jalving, Mikael Bertelsen, Mads Brügger og ikke mindst Jørgen Ramskov om, at I har fat i den lange ende her.

Indledningcitatet stammer fra Radio Télévision Libre des Mille Collines (RTLM) populært betegnet som Radio Mille Collines. En privat financieret/public service radiostation som begyndte at sende i starten af juli 1993. Den holdt op med at transmittere godt et år efter. Men budskaberne havde på de 12 måneder nået de lyttere, man fra start af havde sat sig som målgruppe: Ungdommen, dem med muskler og handlekraft. De der elskede bramfriheden i æteren, hvor værterne turde kalde en machete for en machete.

I har historien med jer på 24syv

Jeg lærte lyd- og billedhåndværket i en mediegruppe ved navn ‘Victoria’. Et af vores mottoer var: ‘Man kan ikke sigte for lavt’. Vi tilskrev det Joseph Goebbels, velvidende han aldrig havde ytret de ord. Men det lød sgu godt at fremture med. Og selvom ingen af de ovennævnte herrer fra 24syv var med i ‘Victoria’, har de på forunderlig vis alligevel taget budskabet til sig. Der bliver sigtet lavt hos Jalving.

Nu vil det tidligere medlem af centralkomiteen i Kommunistisk Arbejderparti, Jørgen Ramskov, sikkert fremføre, at hvad nogle negere laver af drengestreger nede i Afrika aldrig kan sammenlignes med, hvad en dansk intellektuel historiker kaster ud i æteren i Danmark. Men det er ikke helt korrekt. En af de toneangivende journalister på ‘Radio Mille Collines’ var den belgisk/italienske, hvide journalist Georges Ruggiu. Den eneste ikke-rwander, der fik en straf (12 års fængsel) for deltagelse i folkedrabet.

Det er, hvad had-radio kan føre til

Drab, mord, voldtægt og almindeligt ubegrundet vold.

Der var mange opfordringer til at lukke ‘Radio Mille Collines’ fra FN, diplomater og politiske modstandere, men landets præsident Juvenal Habyarimana, som var presset til det her forfærdelige demokrati af vesten, havde selvfølgelig svar på tiltale. Han kunne bare sige, at han ikke kontrollerede radiobølgerne der flød mellem de 1000 høje, at demokratiet garanterede ytringsfriheden.

At Danmark står med enorme problemer i forhold til folkevandringen fra Afrika, integrationen, eller mangel på samme, af især muslimer fra mellemøsten og Somalia, hersker der ingen tvivl om. Men at tro løsningen ligger i at skabe had til de befolkningsgrupper er i bedste fald kynisk.

Goebbels var, ligesom radioværterne i Rwanda, også en mand der turde kalde en spade for en spade, en jøde for en jøde.

Propaganda skal gøre det let at placere sin vrede, aggression, ved at udpege et mål for hadet”.

Det gør du også meget godt, Jalving.